پاستیتسیو یونانی
فروردین 4, 1399
ارسال شده توسط پازوکی
1.28k بازدید

طرز تهیه پاستیتسیو یونانی
دستورات دیگه رو هم میتونید در آرشیو دستورات غذایی ببینید.
رسپی یا دستور پخت این کیک از این سایت ترجمه شده، امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.
تجربیات خودتون رو با ما از طریق کامنت به اشتراک بگذارید. اگر هم سوالی دارید میتونید همین جا بپرسید.
طرز تهیه ی پاستیتسیو یونانی
پاستیتسیوی (پاستیچو) یونانی سه لایه دارد. یک لایه ماکارونی با پنیر ، لایه ای از مخلوط گوشت خوشمزه با سس گوجه فرنگی و لایه سوم پوشیده از سس غنی شده ی بشامل است. این غذا به عنوان لازانیا یونانی نیز شناخته می شود و همچنین یادآور موساکا (یکی دیگر از غذاهای شگفت انگیز یونان) است. اگر دوست دارید غذای راحتی بخورید ، این پاستیتسوی یونانی سنتی قطعاً ارزش امتحان کردن دارد. این غذا همچنین در مصر بسیار معروف است و آن را ماکارونی مسافرخانه ای مصر با سس بشامل یا ماکارونی بشامل مینامند.
وعده غذایی
غذای اصلی, غذای مرغ و گوشت
نوع آشپزی
یونانی
کلمات راهنما
پاستا, پاستیتسیو, پاستیتسیوی یونانی
زمان آماده سازی 1 hour 30 minutes
زمان پخت 30 minutes
کل زمان 2 hours
مناسب برای 8 نفر
کالری 340 kcal
نویسنده پازوکی
مواد لازم
برای لایه ی پاستا:
- 300 گرم پاستا
- 2 عدد تخم مرغ
- 140 گرم پنیر فتا
- 1-2 قاشق غذاخوری روغن زیتون
- 1 قاشق چایخوری پونه ی کوهی خشک شده
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
برای مخلوط گوشتی:
- 700 گرم گوشت چرخ کرده
- 1 عدد پیاز خرد شده
- 3 حبه سیر له شده
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
- 400 گرم سس گوجه فرنگی
- ¼ قاشق چایخوری دارچین
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- 2 عدد برگ بو
- 1 قاشق چایخوری آویشن
- 120 میلی لیتر شراب قرمز ½ پیمانه
- 2-3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
برای سس بشامل:
- 1 لیتر شیر
- 120 گرم کره
- 120 گرم آرد
- ¼ قاشق چایخوری نمک
- ¼ قاشق چایخوری فلفل
- ¼ قاشق چایخوری جوز هندی
- 85 گرم پنیر پارمسان
- 2 عدد زرده ی تخم مرغ
طرز تهیه
طرز تهیه ی لایه ی پاستا:
-
ماکارونی ها را با توجه به دستورالعمل های روی بسته ماکارونی بپزید و آبکش کنید. بگذارید کمی خنک شود ، سپس 2 عدد تخم مرغ ، جعفری خرد شده ، پنیر ، نمک و فلفل را اضافه کنید. هم بزنید تا ترکیب شود.
-
مواد را داخل یک ظرف پخت چرب شده به اندازه ی 22*33 سانتی متری بریزید و کنار بگذارید.
طرز تهیه ی مخلوط گوشت:
-
2 قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی حرارت متوسط در یک تابه ی بزرگ گرم کنید. پیاز خرد شده را اضافه کنید و به مدت 2-3 دقیقه تفت دهید. سپس سیر له شده را هم اضافه و به مدت 1-2 دقیقه دیگر تفت دهید. اکنون گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تا زمانی که کاملا بپزد و اثری از رنگ صورتی آن باقی نماند بپزید, این کار 5-6 دقیقه طول میکشد. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و 1-2 دقیقه بپزید ، گاهی اوقات هم بزنید. شراب قرمز را اضافه کنید و تا زمانی که الکلش تبخیر شود بپزید. سس گوجه فرنگی ، برگ بو، دارچین ، نمك ، فلفل را اضافه كنید و مخلوط را به مدت 15-20 دقیقه هم بزنید، تا غلیظ شود. برگ بو را جدا کرده و مخلوط گوشت را کنار بگذارید.
طرز تهیه سس بشامل:
-
در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط کره را ذوب کرده ، آرد را اضافه کرده و به طور مداوم هم بزنید تا خمیر صاف و یکدستی به دست آید. برای جلوگیری از گلوله شدن آرد، به تدریج شیر گرم را در حالی که به طور مداوم مواد را هم میزنید ، اضافه کنید. آنقدر روی حرارت مداوم هم بزنید تا مواد به غلظت برسد. اکنون از روی حرارت بردارید و نمک ، فلفل سیاه ، جوز هندی ، پارمسان و زرده تخم مرغ را اضافه کنید و تا زمانی که صاف شود هم بزنید. فر را از قبل در دمای 175 درجه سانتیگراد گرم کنید.
سر هم کردن غذا:
-
4-5 قاشق غذاخوری سس بشامل را به مخلوط گوشت اضافه کرده و مخلوط کنید تا خوب ترکیب شود. مخلوط گوشت را روی لایه ماکارونی پخش کنید. سس بشامل را روی مخلوط گوشت بریزید و به طور مساوی پخش کنید. مقداری پنیر پارمسان روی مواد رنده کنید و به مدت 40 دقیقه بپزید تا طلایی شود. از فر خارج کنید و بگذارید حداقل 30 دقیقه قبل از سرو خنک شود.
یادداشت
به جای شراب قرمز می توانید از آب گوشت استفاده کنید.
• من از پاستا پنه استفاده کردم اما می توانید از هر نوع پاستای دیگری برای تهیه این غذا استفاده کنید.
• پاستیتسیو را می توان به صورت گرم یا سرد سرو کرد اما بعد از پخت مهم است که بگذارید حداقل 30 دقیقه خنک شود.
دیدگاهتان را بنویسید