قطاب یزد

طرز تهیه قطاب یزد
قطاب شیرینی معروف سنتی یزد و کرمان است
دستورات دیگه رو هم میتونید در آرشیو دستورات غذایی ببینید.
تجربیات خودتون رو با ما از طریق کامنت به اشتراک بگذارید. اگر هم سوالی دارید میتونید همین جا بپرسید.
قطاب یزد
مواد لازم
مواد اولیه
- 2 پیمانه آرد نان فانتزی
- 2 عدد زرده تخم مرغ
- 100 گرم روغن جامد حتما روغن جامد
- 1 قاشق سوپ خوری شکر
- 1 قاشق مرباخوری پکینگ پودر
- ¼ قاشق مرباخوری وانیل
- ⅛ پیمانه ماست شیرین آب اضافه گرفته شود و هم دمای محیط باشد
مواد میانی
- 200 گرم پودر گردو
- 100 گرم پودر قند
- 1 قاشق مرباخوری پودر هل
- 1 قاشق مرباخوری دارچین
- ¼ پیمانه پودر نارگیل
- 1 قاشق مرباخوری گلاب جهت خمیر شدن مواد میانی
طرز تهیه
مرحله اولیه
-
زرده را بزنید به همراه وانیل بعد روغن جامد را اضافه کنید مجدد بزنید و در پایان ماست (بدون آب ) را افزوده مواد را یک زدن دست کنید
-
آرد الک شده به همراه پکینگ پودر را کم کم اضافه کنید تا حدی که خمیر به دست نچسبد ، روی خمیر را پوشانده وبا سلفون یکساعت استراحت دهید داخل یخچال
-
در این فاصله مواد میانی را آماده کنید و همه مواد را مخلوط کنید تا یک خمیری نرم بدست بیایید
مرحله دوم بعد از استراحت خمیر
-
بعد از استراحت خمیر را با وردنه پهن کنید و به ضخامت نیم سانت کاتر بزنید به اندازه یک قاشق مربا خوری از مواد میانی داخل خمیر گذاشته و دهانه آنرا جمع کنید وبا دست گرد کنید در روغن فراوان با حرارت ملایم سرخ کنید در سبد قرار دهید تا روغن اضافه ش برود بعد از سرد شدن در پودر قند و هل بغلتانید
یادداشت
پیشنهاد : می توانید قطاب ها را داخل فر بپزید بدین طریق که آنها را با فاصله داخل سینی که کاغذ روغنی قرار دهید بچینید
و فری که از قبل با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن کردید قرار دهید به مدت ۲۰ الی 25
دقیقه ،بستگی به حرارت فر شما دارد نباید خیلی تغییر رنگ بده روی آن طلایی شد کافیه
بعد از سرد شدن داخل پودر قند بغلطانید
نکات : از قابلمه کوچک برای سرخ کردن قطاب استفاده نمایید.
آرد را به آرامی به خمیر اضافه کنید. توجه داشته باشید که خمیر را بیش از حد سنگین نکنید چرا که باعث خشکی و پف نکردن قطاب خواهد شد.
خمیر را به مقدار کم باز کنید چرا که اگر خمیر در مجاورت هوا قرار گیرد پف لازم را نخواهد کرد.
استفاده بیش از حد از گلاب در ساختار مواد میانی قطاب باعث ترک خوردن قطاب میشود.
ماست حتما باید شیرین باشد در غیر این صورت خمیر حالت اسیدی بخود میگیرد و خمیر بریده بریده میشود ماست باید هم دمای محیط باشه.
قطاب به روش های مختلف درست میشود و هر کدوم از خمیرها ویژگی خودش را دارد قطابی که با خمیرمایه تهیه می شود خمیرش نرم تر، قطابی که با پکینگ پودر تهیه می شه خمیرش شکننده تر و تُرد تر است (انتخاب با شماست)
مواد میانی می تواند متنوع باشد ( پسته ، بادام ، گردو ، نارگیل )
روغن های مایع، برای خمیر قطاب سنتی مناسب نیست. رطوبت روغن مایع باعث عدم انسجام خمیر می شود و کار کردن سخته است پس هرگز روغن جامد را جایگزین مایع نکنید
اگر قصد فریز کردن را دارید در صورتی که داخل فر پخته شده باشد بدون افزدون پودر قند دو ماه قابلیت نگهداری دارد و بیرون از یخچال با در نظر گرفتن ظرف مناسب یک هفته قابل نگهداری است
دقت كنيد وقتى ميخوايد قطابها رو توى خاكه قند بغلتانید نبايد کوچکترین حرارت داشته باشند و بايد كااااملاً خنك باشند در غیر این حالت خاكه قند بر اثر دمای قطالب به گلوله گلوله ميشود
پیشنهاد میکنم اگر مبتدی هستید از روغن قنادی در خمیر قطاب، استفاده کنید تا خمیر به روغن نیفتد و کار با آن ساده تر شود. و درسرخ کردن نیز روغن کمتری جذب قطابها خواهد شد.
قطاب را داخل ظرف دارمی توانید چند روز نگه داری کنید
اگر قصد پختن (((( داخل فر )))) را دارید قابلیت نگه داری در فریزر را دارد
دیدگاهتان را بنویسید