باسلوق گردویی

طرز تهیه باسلوق گردویی
دستور یلدایی و عیدانه
دستورات دیگه رو هم میتونید در آرشیو دستورات غذایی ببینید.
تجربیات خودتون رو با ما از طریق کامنت به اشتراک بگذارید. اگر هم سوالی دارید میتونید همین جا بپرسید.
باسلوق گردویی
مواد لازم
- 150 گرم نشاسته تصفیه شده به حالت پودر سفید رنگ است
- 350 گرم شکر
- 2 پیمانه آب سرد یخچالی
- ⅛ پیمانه گلاب
- ⅙ قاشق مربا خوری پودر آگار آگار جهت سفت شدن باسلوق الزامیست
- 3 پیمانه پودر نارگیل
- 2 قاشق سوپ خوری کره
- 30 عدد گردو به تعداد لازم برای روی باسلوق ها
طرز تهیه
-
نشاسته را با یک پیمانه آب سرد و نصف از گلاب حل کنید و کنار بگذارید
-
شکر را با آکار آکار و یک پیمانه آب سرد و باقی ماند گلاب مخلوط کرده در ظرف لعابی حتماَ ریخته و روی حرارت ملایم گذاشته تا شکر در آب حل شود
-
نشاسته حل شده را به مواد اضافه کرده و با یک قاشق چوبی که آغشته به روغن کردیم یعنی با دست به بدن قاشق روغن مالیده شود مواد را هم میزنیم تا مواد حالت شیشه ای به خودش بگیرد
-
15 الی 20 دقیقه با حرارت ملایم مواد را هم میزنیم اگر مواد به حالت گلوله در آمد اشکال ندار د
-
2 قاشق کره را افزوده و 15 دقیقه دیگر باز هم میزنیم و کم کم مواد به حالت یک دست در می آید
-
شعله را خاموش میکنیم تا کمی از حرارت بیفتد حدود 5 دقیقه ؛ولی سرد نشود چون مواد سفت میشود
-
پودر نارگیل را درون سینی ریخته و چند گودی به اندازه گردو با فاصله در آن ایجاد کنید
-
داخل گودی ها را یک نصفه گردو قرار دهید بطوریکه سمت نیمه شده به طرف خودتان باشد
-
حالا قیف را بر میگردانیم و آنرا چرب کنید مواد باسلوق را داخلش ریخته و با فاصله و به اندازه یک گردو مواد را روی گودی که در پودر
-
نارگیل تشکیل دادین ریخته و سریع با دست به حالت قله در آورد وبهش شکل دهید و اجازه دهید یک شب بماند تا سفت شود
یادداشت
پیشنهاد:میتوانید آنرا با پودر نسکافه یا گل محمدی خشک هم مخلوط کنید و مغز گردو نریزید ولی گلوله ها را کوچک تر بر دارید
برای بهتر شدن کار سعی کنید دو نفری اینکار را انجام دهید چون مواد که سرد شود شکل نمیگیرد
نکته : بجای قیف از قاشق هم میتوانید استفاده کنید ولی باید سرعت عمل داشته باشید چون به محض سرد شدن مواد، گردو به باسلوق ها نمی چسبد ، فرم هم نمیگیرد
باسلوق را باید مرتب هم بزنید چون سریع ته میگیرد ....حرارت هم باید ملایم باشد تا خوب پخته شود
سعی کنید از گلاب خوب استفاده کنید چون عطر باسلوق بستگی به این گلاب دارد
داخل یخچال سه چهار روز ماندگاری دارد و داخل فریزر هم یکماه
سعی کنید رطوبت باسلوق را کامل بگیرید در غیر این صورت احتمال کپک زدگی و ترشیدگی را بعد از یکی دو روز خواهید داشت
دیدگاهتان را بنویسید