آش ترش مازندران
بهمن 9, 1399
ارسال شده توسط کمیله عیدانی
822 بازدید

آ
آش ترش مازندران یا آش سیاه
آش ترش مازندرانی یکی از انواع آشهای سنتی و محلی ایرانی است. مازندرانیها آش ترش را را در فصل پاییز و زمستان درست کرده و کنار هم به صورت دسته جمعی میل میکنند.
وعده غذایی
پیش غذا و سالاد, سوپ و آش
نوع آشپزی
ایرانی
کلمات راهنما
آش, اسفناج, پیش غذا, حبوبات, دور همی, رب انار, عصرانه, مهمانی
زمان آماده سازی 40 minutes
زمان پخت 3 hours
کل زمان 3 hours 40 minutes
مناسب برای 15 نفر
نویسنده کمیله عیدانی
مواد لازم
- 1 پیمانه لپه باقلا
- 1 پیمانه لوبیا قرمز
- 1 پیمانه لوبیا چیتی
- 1 پیمانه عدس
- 1 پیمانه کدو حلوایی خرد شده
- ½ پیمانه برنج نیم دانه
- 400 گرم اسفناج
- 2 قاشق سوپ خوری سیر داغ
- 2 قاشق سوپ خوری پیاز سرخ شده
- 5 قاشق سوپ خوری رب آلوچه
- 2 قاشق سوپ خوری رب انار
- 4 ساقه برگ چغندر
- 2 قاشق مربا خوری نمک
- ¼ قاشق مربا خوری فلفل سیاه
- ½ قاشق مربا خوری زرد چوبه
طرز تهیه
-
حبوبات را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آنرا عوض میکنیم
-
حبوبات را جداگانه پخته و کنار میگذاریم
-
برنج را چند ساعت قبل خیس کرده و میگذاریم بپزد و کدو پوست کنده خرد کرده و به آن اضافه میکنیم
-
اسفناج خرد شده را به آن افزوده وقتی برنج با اسفناج لعاب داد حبوبا ت را به آن اضافه میکنیم نمک و ادویه ها را اضافه کنید
-
بعد از ده دقیقه جوشیدن سیر داغ و چند قاشق رب انار هم به آن اضافه میکنیم و حدود یک ربع دیگر اجازه دهید بجوشد
-
در صورت نیاز می توانید از تره و گشنیز جعفری هم استفاده کنید از هر کدام 100 گرم ولی سبزی اصلی این آش اسفناج است
-
دیدم فصل خوبی است گفتم این اش میچسبه
یادداشت
لپه باقلا همون باقالی مازندران است که به صورت شکسته در میارن در استان مازندران
می توانید از آلوچه جنگلی یا آلو خشک ملس هم استفاده کنید
کدو هم قابل حذف است
ش ترش مازندرانی یکی از انواع آشهای سنتی و محلی ایرانی است. مازندرانیها آش ترش را را در فصل پاییز و زمستان درست کرده و کنار هم به صورت دسته جمعی میل میکنند.
دیدگاهتان را بنویسید